С обединението клиентите получават още по-оптимизирани и по-персонализирани услуги от един център

Иновативната компания за разрешаване на комплексни транспортни казуси и всички видове претенции на превозвачи, спедитори и други логистични компании Claims Trans става част от Cargofort. Така, Cargofort като водеща технологична компания, която предоставя специализирани застрахователни решения на логистичния пазар, ще може да предложи на клиентите си още по-оптимизирани услуги от един център. Това обединение превръща новата компания в един от значимите фактори в логистичния бранш, тъй като съчетава предлагането на експертни услуги със солиден международен опит в обслужването на щети/казуси и застраховането в транспорта и логистиката.

“Придобиването на Клеймс Транс е ключов ход в нашата стратегия за растеж и развитие, чрез който ние разширяваме бизнеса си и засилваме присъствието си на международни пазари. Разрешаването на проблемни ситуации в транспорта трябва да бъде лесно и интелигентно, и това винаги е бил нашият фокус. Целта ни е да оптимизираме процесите и комуникацията на замесените по един казус страни, като разчитаме на медиация, професионален тон, както и софтуер, който подпомага тези процеси, от което ползите са не само за нашите клиенти, но и за техните логистични партньори. От гледна точка на застраховането в логистиката, мисията ни е то да бъде лесно, интуитивно и бързо за застрахованите ни клиенти. Логистичния бранш има нужда от това – разбираемо, достъпно лесно за ползване застраховане, включващо прозрачно и оптимизирано управление на претенции за щети”, каза Мариан Атанасов, главен изпълнителен директор на Каргофорт.

Със сливането на двете компании

се осигурява още по-голям екип със солиден опит и по-персонализирана и експертна подкрепа за клиентите. Разширяват се предлаганите от Cargofort услуги, които освен специализираното премиум застраховане с фокус над:

Отговорност на превозвача (CMR)

Отговорност на спедитора (включително съгласно CMR Конвенцията)

Карго застраховане (Товари по време на превоз)

Общо застрахователни линии за транспорт и логистика

Вече се включват и по-широк спектър от специфични услуги в сектор Транспорт и Логистика: 

🚚 Управление на искове, казуси и щети в транспорта

📄 E-CMR (ЕЛЕКТРОННАТА ТОВАРИТЕЛНИЦА и внедряването ѝ в България)

📝 Създаване и оптимизация на транспортни договори

🎓 Обучения и семинари за компании

Сред основните предимства за клиентите от обединението са:

  • Осигуряването на дигитално експертно застраховане в транспорт и логистика като застрахователен брокер чрез собствената платформа „Cargofort App“
  • Професионално разрешаване на транспортни казуси и щети
  • Развитие на предлагането и интегрирането на електронната товарителница (eCMR) в българския логистичен бранш

Клиентите получават също:

  • Специализирани консултации в транспортното право
  • Изработка и оптимизация на транспортни договори
  • Провеждане на практически обучения на логистични компании с цел превенция и оптимизация на процесите, свързани с решаване на проблеми
  • Като допълнителна стойност в полза на всички заинтересовани страни в логистичния бранш, екипът на Cargofort създава полезно съдържание, като споделя уникален собствен опит във връзка с казуси, тенденции в бранша, както и полезни практики в сайта и социалните мрежи на компанията.

Транспортните и логистични компании могат да разберат повече за предимствата на предлаганите от Cargofort застрахователни продукти с премиум покритие и услуги за управление на транспортни казуси на https://cargofort.com/

Сливането на Claims Trans и Cargofort дава една много силна заявка за развитие на компанията с предлагане на експертните си услуги в полза на клиентите не само у нас, но и в чужбина.

За Cargofort
Cargofort е една от водещите компании конкретно специализирани в транспортното застраховане у нас. Нейно основно предимство е използването на технологиите, за да предлага интелигентни решения в логистичното застраховане и това я позиционира като в новатор в индустрията. Разполага с екип от професионалисти с многогодишен опит в сферата на застраховането, логистиката, както и транспортното право. Благодарение на тяхната експертиза и професионализъм клиентите получават покритието, от което се нуждаят, за да защитят бизнеса си, специалисти, които на които могат да разчитат във всяка една ситуация, успешно изплащане на щети и разрешени казуси. Всичко това води до спестяване на разходи и ограничаване на загубите, добавя фокус над важните неща и развитие на бизнеса, заедно с повече спокойствие за клиентите на Cargofort.

За Claims Trans

Claims Trans е иновативна claims handling компания в транспортния сектор създадена през 2018 г. Занимава се с контрол върху всички транспортни казуси и щети от момента на възникване на ситуацията – до нейното пълно разрешаване. От създаването си до сега има успешно разрешени над 4000 карго казуса, множество спечелени съдебни дела в транспортно право, множество проведени семинара и обучения за превенции на щети. Експертният екип на Claims Trans със строго специализиран опит в разрешаване на претенции в логистиката през годините успя да наложи нов стандарт за разрешаване на изключително сложни казуси с висок материален интерес, разчитайки на медиацията и търговските преговори. Това само по себе си води до по-различна динамика и спокоен тон на дискусия между замесените страни в логистичната верига.